top of page

Mat en viktig del av dagen


För mig är mat väldigt vilktigt! Det känns som om jag inte fått laga mat en dag så är det ingen riktig dag. Mat betyder ju så mycket ur många aspekter. Inte minst ur näringssynpunkt. Men jag tycker även om det som syssla. Har jag någon att äta med är det ju ett extra plus.

Jag lagar gärna mat från grunden och handlar gärna ekologisk mat. Det känns som att maten blir godare, mer mättande och värdefull då. Innehåller mer "prana" som är en slags livskraft enligt yogan.

Jag kan inte tänka mig att jag kastar bort 30% av det jag lagar! Det är ju annars en generell siffra för gemene man. Vilket slöseri! Är det verkligen så???

För några år sedan var jag inte alls så medveten om mat. Jag är glad att jag kommit till insikt vad livsmedelsindustrin går ut på egentligen. Om man tror att dom lagar mat till oss för att vara snälla lurar vi oss grundligt! Som i alla andra industrier så går det ut på att tjäna pengar.

Jag kan bli riktigt ledsen när jag hör om mat som inte är äkta. Som t.ex. margarin. Marknadsföringen är ju så bra så många tro ju att dom är duktiga när dom äter produkter som Becele... Jag har hört talas om att det visserligen sänker kolesterolet i blodet men samtidigt tunnar ut kärlväggarna och gör att de kan brista.

Det är synd om oss konsumenter! Vi blir så lurade av livsmedelsindustrin hela tiden. Ofta kanske man tror att man gör något bra men sedan långt efteråt får man reda på att det inte alls var bra. Det kan vara hälsoaspekter, näringsaspekter eller miljö inte minst.

Om man håller sig till ÄKTA mat som man vet kommer från naturen och inte är så mycket processad kommer man långt.

Om du nu tycker att det tar lång tid och handla och laga mat och att äkta mat är dyr. Vad är det då du istället prioriterar?

Vad står på menyn idag?

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page