Yoga Fördjupning & Lärarutbildning

Har du passion för yoga? Från hösten 2020 har du möjlighet att fördjupa dig i yogan på Yogacompaniet. Du kan sedan välja att ta ett vidare steg och diplomera dig som yogalärare. Grunden i utbildningen är hämtad från de bästa delarna av vinyasa yogan, kundaliniyogan och yin yogan (Multi Style Yoga [Teacher] Training). Vi träffas några långhelger och har lärarledda klasser. Där emellan lär vi oss att praktisera och fördjupa oss i yogan på egen hand. Givetvis med mentorstöd och kontakt med vårt community. 100+50h totalt för att bli yogalärare. Du kan också bygga på dina yogalärarutbildning med ytterligare yogaretreater och yogahelger och få diplomering 200h. Det går också bra att vara med på enstaka moduler.

Steg 1 - Yoga Fördjupning 100h: Utbildning sträcker sig lite över 1 termin och omfattar 75h lärarledda lektioner. Du praktiserar yoga själv under utbildningstiden. Du får även uppgifter att göra hemma samt egen fördjupning med redovisning 25h. Yogamanual ingår. Viss litteratur är obligatorisk.

10-12 sept 2021, Modul 1: Yogaställningar, Sekvensering och andning (pranayama) samt designa egen yogaträning

19-21 nov 2021, Modul 2: Mer Yogaställningar, Sekvensering, energisystem (chakra/meridianer), anatomi samt Meditation & mantran

5-7 mars 2021 (21-23 jan 2022), Modul 3: Yogafilosofi, Livsstil, Ayurveda, anpassa yogaträningen till din kroppskonstitution samt Naturen och yogan


Steg 2 – Yoga metodik 50h: För att diplomera dig till yogalärare enligt internationell standard går du Fördjupning i yoga samt denna fortsättning på lärarledda (25h) som över en långhelg där bl.a. metodik, anatomi & fysiologi ingår. Du ska även göra inlämningsuppgifter, läsa rekommenderad litteratur (25h), praktisera yoga själv under utbildningstiden, observerar klasser, assisterar klasser samt lämna in en inspelad av dig ledd yogaklass för diplomering.

23-25 april 2021 (18 - 20 mars 2022), Modul 4: Yoga metodik, anatomi & fysiologi.

Steg 3: Påbyggnad
Du kan också bygga på din yogalärarutbildning med yogaretreater och yogahelger och få diplomering på 200h.

Låter det intressant?
Du anmäler dig till hela utbildningen eller något av stegen via mail med ditt namn, adress och mobil till info@yogacompaniet.se. Berätta om dig själv och dina erfarenheter av yoga och annat relevant. Betala in anmälningsavgiften för att säkra din plats enligt nedan.


Kostnad för fördjupning & yogalärarutbildning 2020-2022

Utbildningen blir i 3 steg och kommer vara uppbygg på flera fördjupningsmoduler (6 moduler totalt) i yoga.

  • För dig som bara är intresserad av fördjupningskursen (steg 1, 100h (75h lärarledda + 25h eget arbete & online) (modul 1-3) som ingår.  12 500 SEK (enstaka moduler 4 250 SEK)

  • För dig som är intresserad av att diplomera dig till yogalärare tillkommer en helg (modul 4) till plus eget arbete 50h (25h lärarledda + 25h eget arbete & online). 4 250 SEK


Annan praktisk information
Utbildningarna kommer att hållas i Tranås. Ayurveda-avsnittet under modul 3 på Gåvotomta i Adelöv. När vi närmar oss kursstart kommer du som inte bor i trakten få mer information om att resa hit och logi mm.


Vi kommer att få en spännande höst tillsamman!
Namasté, Sat Nam & om Shanti
HÅLL DIG FRISK & GLAD 💚💚
Britta T.

Huvudlärare: Britta Thurfjell

Assistent/anatomi: Susanne Skårstedt

Meridianer & energisystem: Sanna Wistrand

Ayurveda modul 3: Susanne Montelius

 

Utbildningen hålls delvis på Badhotellet i Tranås där du även kan bo under kurshelgerna och ha fri tillgång till SPA.

Anmäl ditt intresse här: info@yogacompaniet.se

Eller använd formuläret nedan. Beskriv dig själv och varför du vill fördjupa dig i yogans värld!

Yogaretreat Bhava

Häng med på yoga-retreat 14-16 maj 2021! Boka in i kalendern redan nu.

 

Vad händer om du ger dig själv tid och utrymme för yoga, meditation och återhämtning? Låt dig öppna hjärtat och sinnen och ge dig hän i yogans magiska värld! Låt energierna flöda i din kropp och själ och njut en helg med största närvaro. Bhava betyder känsla på sanskrit.

 

Retreaten blandas med olika typer av yoga som kundalninyoga, vinyasa, yinyoga med pranayogama och meditation samt yogatalks och tysthet. Du får även tid för dig själv för vandringar, kontemplation och att bara vara närvarande. Vi äter god och hållbar mat!

 

Exempel på schema för helgen:

Fredag

15.00 Incheckning

18.00 Välkommen & yoga

19.30 Middag

Lördag

08.00-09.00 Frukost

10.00-11.30 Yoga

12.00-13.00 Lunch

16.00-18.00 Yoga

18.30-20.00 Middag

20.30-21.00 Meditation

Söndag

08.00-09.00 Frukost

10.00-12.00 Yoga

12.30-13.30 Lunch & avslutning

 

 

Lämna gärna ditt intresse!

2300 kr för retreaten

Boende kostnader tillkommer.

(Plats och kostnad kommer snart! )

 

Retreaten hålls av Britta Thurfjell på Yogacompaniet som kommer att vara närvarande under hela helgen.

www.yogacompaniet.se

https://www.yogaalliance.org/TeacherPublicProfile?tid=136699

Yogahelg De 5 Koshas

Datum kommer snart!

 

Kosha, ett sanskritord som betyder "slöja" eller "täckning", beskriver de element av varelsen som måste utforskas, välkomnas, balanseras och slutligen överskrids för att uppleva ditt sanna jag. Utforska Koshas på och av mattan med Britta.

Koshas - Portar till själen
Under denna helg som innehåller fem delar börjar Britta varje lektion med ett kort samtal följt av övningar, yogaklasser och pranayama mm. Varje övning är inriktad på att känna av och ta fram var och en av de fem koshorna för att utforska och komma fram till vårt innersta väsen. Resan kan landa dig och i den femte Kosha - eller ”själskroppen” - av glädje, salighet och jämvikt och stillheten som innehåller allt.

helgen.

Intressanmälan

Fyll i uppgifterna nedan för att registrera ditt intresse.

ADRESS

Yogaklasser live
Storgatan 17
573 32 Tranås

www.yogacompaniet.se

vana.teachable.com

info@yogacompaniet.se

  • Instagram - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

HITTA HIT

© 2021 by Movimi