top of page
Yoga Temadagar & Evenemang

Här kan du välja och vraka mellan intressanta temadagar som fördjupar din yogapraktik och kunskaper runt omkring. Dessa dagar kan du även pussla ihop till en yogalärarutbildning om du önskar.  Här finns även yogahelger som är mer som retreater!
~ Enjoy!

WorkShop: Energize Your Life - workshop with Janesh Vaidya

Temat i workshopen är hur man kan frigöra flödet av livsenergi genom att korrigera sin hållning. Under dygnets 24 timmar vistas vi människor naturligt i tre positioner - stående, sittande och liggande. På grund av vår moderna livsstil blir dessa tre ställningar onaturliga vilket leder till felaktiga kroppsfunktioner och därmed blockerar energin.

Läs mer här>>

Yoga, filosofi & naturen

Återkommer 2024

Häng med på yogadag med en härlig blandning av yogafilosofi, yogaasanas potential, yoga som livsstil och hur man kan använda naturen som yogarum.

Vi kommer att mixa teachings med fysisk praktik både inomhus och utomhus.

Teknikerna och filosofin är hämtade från Hatha yoga, Kundalini yoga och Shinri Yoku (Skogsbad)

Yoga & chakrasystemet

Återkommer 2024

 

Häng med en dag med en djupdykning i yoga och det subtila energisystemet med CHAKRAN.

Vi lär oss om de olika chakrorna och hur vi kan påverka dessa med yoga och meditation. Vi lär oss deras olika egenskaper och hur flöden av energi kan ökas genom dessa. Yogapassen och meditationerna hämtas från olika traditioner.

Yoga & våra subtila kroppar

Återkommer 2024

Kom gör en djupdykning i yoga för chakrorna, våra tio kroppar och lär dig om våra lager - koshas - för att nå den inre kärna.

Vi använder oss av yoga, meditation och filosofi från olika traditioner. Främst Kundalini yoga och Hatha yoga.

Yogadag Fall in Love with Yoga

Låt dig öppna hjärtat och sinnen och ge dig hän i yogans magiska värld! Låt energierna flöda i din kropp och själ och njut denna dag med största närvaro. Låt dig bli kär i yogan!

 

Under yogadagen gör vi yogapass och meditationer som påverkar energiflödet och energiriktningarna i din kropp och ditt medvetande. Vi använder även naturen som verktyg till meditation. Vi äter energirik, god och hållbar mat!

Vi gör bland annat "Chakra Healing & kundalini energy", Gående meditation och skogsbad med kunskap och inspiration hämtad från kundaliniyogan och den japanska traditionen. Yoga & meditation: "De sju riktningarna" med kunskapen från shamanismen och vinyasa

Aquarian yoga

Återkommer 2024

Kom med och fördjupa dig en helg och fokusera på de bästa delarna från kundaliniyogan ~ free flow ~ var din egen guru!

Under Vattumannens tidsålder får vi vara våra egna gurus och ta hand om vår hälsa på eget sätt. Yoga är ett sätt att kontrollen över sitt mående och sitt liv.

Tre yogapass med olika meditationer med olika karaktärer på en helg. Vi blandar även in teachings och reflektioner. Vegetarisk lunch ingår på lördag och frukost på söndag.

Dag 1
Ett mer grundläggande yogapass med mantrameditation
- Gemensam vegetarisk lunch

Energigivande yoga med andningsmeditation

Dag 2
Sadhana: Aquarian Age: Uppmjukande yoga med lång sångmeditation med sju olika mantran enligt den kundaliniyogiska traditionen.
- Gemensam frukost.

Yoga & ayurveda

Återkommer 2024

Kom gör en djupdykning i yoga och ayurveda. Här går vi igenom grunderna i ayurveda som är ett indiskt hälsosystem och som är yogans systervetenskap. Vi lär oss att utgå ifrån oss själva för att hitta balansen i livets alla delar. ​

På lördag eftermiddag fördjupar vi oss i maten – som är ayurvedans medicin – och lagar mat och äter tillsammans. Du får lära dig om de grundläggande smakerna och vilket mat som balanserar dig. Vi lär oss även anpassa yogan efter våra kroppskonstitutioner och eventuella obalanser. Vi lägger upp yogiska träningsprogram. Under helgen finns även möjlighet att boka tid för ayurvedisk hälsokonsultation.

Helgen blandar både teachings, fysisk yoga, pranayamatekniker och meditation.

 

Yoga, meditation & meridianer

Återkommer hösten 2023

Kom och lär dig mer om hur yogan kan kopplas ihop med meridiansystemet enligt traditionell kinesisk medicin. Vi provar även på ett antal olika meditationstekniker.

Filosofin bakom Yinyoga är närmare knuten till meridianer än vanlig fysisk yoga. Vi går igenom meridiansystemet och utgår från det när vi gör yoga.


En grundläggande del i yoga är att påverka eller flytta energier. Här provar vi även healingmeditationer.

Yogahelg De 5 Koshas

Vi jobbar med yoga utifrån KOSHAS och kommer att göra 5 yogapass på temat och olika meditationer under helgen.

Kosha, ett sanskritord som betyder "slöja" eller "täckning", beskriver de element av varelsen som måste utforskas, välkomnas, balanseras och slutligen överskrids för att uppleva ditt sanna jag. Utforska Koshas på och utanför mattan med Britta.

​Koshas - Portar till själen
Under denna helg som innehåller fem delar börjar Britta varje lektion med ett kort samtal följt av övningar, yogaklasser och pranayama mm. Varje övning är inriktad på att känna av och ta fram var och en av de fem koshorna för att utforska och komma fram till vårt innersta väsen. Resan kan landa dig och i den femte Kosha - eller ”själskroppen” - av glädje, salighet och jämvikt och

Yogaretreat Bhava

Vad händer om du ger dig själv tid och utrymme för yoga, meditation och återhämtning? Låt dig öppna hjärtat och sinnen och ge dig hän i yogans magiska värld! Låt energierna flöda i din kropp och själ och njut en helg med största närvaro. Bhava betyder känsla på sanskrit.

 

Retreaten blandas med olika typer av yoga som kundalninyoga, vinyasa, yinyoga med pranayogama och meditation samt yogatalks och tysthet. Du får även tid för dig själv för vandringar, kontemplation och att bara vara närvarande. Vi äter god och hållbar mat!

bottom of page