top of page
32891390_10214722514269352_2730320730225
Andas är liv

Onlinekursen Andas är liv riktar sig till dig som vill fördjupa dig i och lära dig mer om andning. Vi får igenom orsaker till varför vi inte andas rätt, hur vi kan göra för att förbättra andningen, flera olika övningar och introduktion till yoga-andning och Mindfulness. Kursen kommer du att kunna genomför precis när du vill! Du har även möjlighet att få personlig handledning per mail.

 
Yoga Nidra

Yoga Nidra, av yoga (sanskrit: förening, enhet) och nidra (sanskrit: sömn), betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. "På tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort, i detta ögonblick uppenbaras varandet".  Denna djupavspänning sker med hjälp av instruktioner via upplästa instruktioner som du kan lyssna på när du vill ha hjälp med att slappna av och få mer energi!

 
Mindfulness

Passar dig som vill lära dig en stresshanteringsteknik genom andning och meditation. Mindfulness har blivit ett begrepp den senaste tiden. Man brukar översätta det till svenska med 'medveten närvaro'. Mindfulness tillhandahåller olika tekniker för att styra tankarna och behålla fokus på nuet vilket bland annat lindrar stress. Det gör man bl.a. med hjälp av meditation.

 

Med mindfulnessträning kan du minska din stress, sova bättre, hantera smärta och bättre hantera ett liv i balans med en inre stabilitet.

Pilates

Styrka och smidighet! Vi jobbar på att få en bättre bålstabilitet och en bättre hållning.

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretchning och "yoga". Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan vara, till skillad från vad många tror, väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

Mantran

Ett mantra är en fras, ett ord eller en mening som anses vara heligt och innehålla särskild andlig betydelse.  Betydelsen är "ljud vars vibrationer har en inspirerande effekt på sinnet". Kursen kommer att gå igenom ett antal mantran, hur de utförs och vad den tänkta effekten. Kursen är övningsbaserad.

SPA-terapeututbildning

För diplomerad hudterapeut eller massör som läst minst 100 timmar anatomi och fysiologi. Skolan måste vara godkänd av SHR, Branschrådet för svensk massage eller motsvarande. Vi utgår från SPA filosofins fyra hörnstenar:

- Hälsosam kost

- Regelbunden motion

- Mental avkoppling

- Vård av ansikte & kropp

Du får lära dig de klassiska europeiska kurerna och andra välkända behandlingar, betydelse av ingredienser, att ta hand om kunden, att ta hand om dig själv och mycket annat.

Utbildningen sker online och delvis på plats i Tranås. Diplom erhålles efter godkänt praktiskt och teoretiskt prov.

Yoga för gravida

Att träna yoga när du är gravid förbereder dig fysiskt och mentalt inför förlossningen samtidigt som det gynnar både ditt och barnets välbefinnande. De mjuka yogaövningarna ger kroppen utrymme till vila, förebygger stress och ökar din energi. Yoga hjälper dig också att knyta an till din baby och förbereder dig inför mammarollen. Det är en perfekt träningsmetod när du är gravid och ska bära på en växande baby, föda ditt barn och klara av den första tiden efter förlossningen.

Vi använder oss av kundaliniyoga i vår träning. Det är en yogaform som bygger upp den fysiska styrkan på ett behagligt sätt. Samtidigt jobbar du med att öka din stabilitet och vitalitet. Meditationer ökar din mentala koncentration, skärper dina sinnen och medvetenhet.

bottom of page