top of page
Yoga Flow/Vinyasa (60-90 min)

Yoga Flow/Vinyasa (Global Yoga) - är en elementär och ganska fysisk yoga som passar nästan alla! En utvecklad anpassad yogaform till 2000-talets människa där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Klassen är uppbyggd på ett flöde med klassiska vinyasas som sol- och månhälsningar samt att vi jobbar med olika teman som kan vara fokus på höfterna, chakrasystemet mm.

Yogan fokuserar på andning, stretch och styrka. Och vi strävar ständigt efter att minska stressen i kropp och sinnet så vi kan fungera bättre.

Klassen består av följande steg:

 • Intoning/Fokusering (Dharana)

 • Andningsövning (Pranayama)

 • Uppvärmning (Prana flow)

 • Flödessekvens/klasstema (Vinyasa)

 • Avslappning (Shavasana)

 • Centrering/meditation (Dhyana)
   

Yoga Gold/Easy Vinyasa (90 min)

Yoga med den klassiska hathayogan som grund med inslag av flödande sekvenser, kundaliniyoga och yinyoga. Innehåller grundläggande övningar för andning, rörlighet, styrka och balans där du får en fysisk, lugn och meditativ yoga. Upplevelsen är närvaro, ökad medvetenhet och stillhet. Den passar dig som vill ha lite Yin och Yang - balans mellan stillhet och aktivitet.

Klassen består av följande steg:

 • Intoning/Fokusering (Dharana)

 • Andningsövning (Pranayama)

 • Uppvärmning (Prana flow)

 • Yogasekvenser

 • Avslappning (Shavasana)

 • Centrering/meditation (Dhyana)

Slow flow (60-90 min)

Vi fokuserar på att finna lugn i kroppen genom ett långsamt flöde som ändå kan vara både utmanande och ansträngande. Passet är för alla nivåer med fokus på att öka rörelseomfånget och att trivas med sin kropp. Klassen består av följande steg:

 • Inledning och andningsregulering

 • Uppvärmning

 • Flöde från mattan till stående Solhälsningar

 • Balanser och andra stående rörelser

 • Sittande och liggande rörelser

 • Avslappning

 • Meditation/Pranayama

Yin Yoga (90 min)

Klassen är en lugn, återhämtande och meditativ yoga, där du får slappna av muskulärt. Effekten är att du kommer åt och stimulerar din bindväv på djupet och muskelfascia och du kommer att utveckla en djupare kontakt med dig själv.  Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

Klassen består av följande steg:

 • Intoning/Fokusering (Dharana)

 • Andningsövning (Pranayama)

 • Uppvärmning (Prana flow)

 • Yogasekvenser

 • Djup avslappning (Shavasana)

 • Centrering/meditation (Dhyana)

Yin & Yang-yoga (90 min)

En klass som tar kropp och själ genom polariteterna yin och yang – stillhet och aktivitet. Fysiska och dynamiska yogaflöden varvas med stunder av stillhet för att hämta hem och landa i det som rör sig i kropp och knopp. Vi rundar sedan av med mjuka och lugna yin-och restorative positioner för att bjuda in avslappning och återhämtning. Klassen innehåller bland annat:

 

 • Passiv och aktiv meditation

 • Dynamiska yogaflöden 

 • Yin-och restorative positioner

 • Andningsövningar

 • Guidad avslappning

Yogakurs för män

Vill du bli smidigare, starkare, lära dig att andas bättre och hantera stress?

Killar och män i alla åldrar är välkomna på yogakurs. 3 okt startar vi YOGAKURS FÖR MÄN 10 ggr, 1800 kr. Kom och prova en gång och känn om det är något för dig! Tisdagar kl 18.30 på Yogacompaniet i Tranås.

Kursen hålls av lärare med lång erfarenhet av att leda yoga.

Anmäl ditt intresse för kommande grupper här info@yogacompaniet.se

Kundalini ~free flow~ yoga (90 min)

Passar dig som vill utvecklas lika mycket mentalt och andligt som fysiskt. Den passar alla oavsett ålder och kön. Det är en aktiv och dynamisk form av yoga. Den består av en kombination av enkla kroppsställningar, andningsövningar, meditation och mantran. Det finns upp till 1000 olika yogapass som jobbar på olika delar - fysiskt och mentalt. Yogapasset avslutas alltid med avslappning och meditation. I kundaliniyoga finns det ett stort antal olika meditationstekniker som t.ex. mantra- och andningsmeditation. 

Kundaliniyoga är även känd under namnen Livsyoga och Mediyoga. 

 

Effekten av yoga och meditation är positiva och balanserande på alla plan: fysiska, mentala, emotionella och andliga. Välkommen att göra en djupdykning i dig själv!

 

Klassen består av fyra steg :

 • Intoning/pranayama

 • Yogasekvenser

 • Djup avslappning

 • Avslutande meditation

 
Dansklasser/Happy Moves! (60 min)
Dance dance!

Dans! är en blandning av roliga steg och rörelser och rolig musik. Musiken är hämtad från hela världen. Vi blandar bhangra, afro, orientaliskt, salsa, merengue, dancehall, reggeaton, magdans mm. Vi jobbar även med olika tempon. Var beredd på att du blir lite varm. Och vi jobbar främst med rörelseglädje!!! 

Bhangra!  

Kryddig indisk/orientalisk dansworkout med hetta och skratt som baseras på manliga bhangra- och kvinnliga Bollywood-steg som är minst lika kul som Zumba. Bhangra Workout är ett indisk-dansbaserad träningsprogram, utformat för människor i alla åldrar och fitness nivåer som älskar att vara fysiskt aktiv genom dans. Med danskoreografi är influerad av musik och dans från modern Bhangra och Bollywood stilar. 

 

Eventuellt kommande:
Pilates

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretchning och "yoga". Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan vara, till skillad från vad många tror, väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

Hatha yoga

En dynamisk yogaklass där vi rör oss långsamt och inkännande genom olika yogapositioner som både öppnar och stärker kroppen. Med fokus på andetagen och den inre upplevelsen får du möjlighet att utforska din egen rörelse, din egen rytm. Vi växlar mellan stillsamma, meditativa rörelser och sekvenser som utmanar fokus och styrka, och det finns alltid utrymme att anpassa yogan efter våra egna förutsättningar.

Laya yoga / meditation

Detta pass innehåller en yogauppvärmning/stretch, en längre meditation samt avslappning. Laya yoga är en längre sångmeditation. Vissa gånger kan vi göra andra typer av meditationer så som andningsmeditationer och meditationer med rörelser. Allt omkring oss är vibrationer. När man sjunger mantran är tanken att man kommer i en mer positiv sinnesstämning. Meditationerna är hämtade från kundaliniyogan, One World Academy och andra traditioner.

Mindfulness

Passar dig som vill lära dig en stresshanteringsteknik genom andning och meditation. Mindfulness har blivit ett begrepp den senaste tiden. Man brukar översätta det till svenska med 'medveten närvaro'. Mindfulness tillhandahåller olika tekniker för att styra tankarna och behålla fokus på nuet vilket bland annat lindrar stress. Det gör man bl.a. med hjälp av meditation.

 

Med mindfulnessträning kan du minska din stress, sova bättre, hantera smärta och bättre hantera ett liv i balans med en inre stabilitet.

 

Startas vid minst 10 personer anmälda. 5 ggr 550 :-

Anmäl ditt intresse!

 

Yoga för baby&mamma

Att träna yoga med ditt barn bygger upp dig fysiskt och mentalt samtidigt som det gynnar både ditt och barnets välbefinnande. De mjuka yogaövningarna ger kroppen utrymme till vila, förebygger stress och ökar din energi. Yoga hjälper dig också att knyta an till din baby och förstärker din mammaroll. Det är en perfekt träningsmetod när du just har fått barn eller bär på små barn eftersom den fokuserar mycket på rygg, bäckenbotten, mage och axlar.

Vi använder oss av kundaliniyoga i vår träning. Det är en yogaform som bygger upp den fysiska styrkan på ett behagligt sätt. Samtidigt jobbar du med att öka din stabilitet och vitalitet. Meditationer ökar din mentala koncentration, skärper dina sinnen och medvetenhet.

 

 

Yoga för gravida

Att träna yoga när du är gravid förbereder dig fysiskt och mentalt inför förlossningen samtidigt som det gynnar både ditt och barnets välbefinnande. De mjuka yogaövningarna ger kroppen utrymme till vila, förebygger stress och ökar din energi. Yoga hjälper dig också att knyta an till din baby och förbereder dig inför mammarollen. Det är en perfekt träningsmetod när du är gravid och ska bära på en växande baby, föda ditt barn och klara av den första tiden efter förlossningen.

Vi använder oss av kundaliniyoga i vår träning. Det är en yogaform som bygger upp den fysiska styrkan på ett behagligt sätt. Samtidigt jobbar du med att öka din stabilitet och vitalitet. Meditationer ökar din mentala koncentration, skärper dina sinnen och medvetenhet.

bottom of page