Att leva är att uppleva och känna hela tiden ♥

January 3, 2016

Ofta använder man bara ett fåtal ord att beskriva det man känner. Ungefär som att bara beskriva känslor med svart och vitt och kanske lite nyanser. Men det finns ju en uppsjö som ger oss ett mer nyanserat sätt att uttrycka sig på.

 

Vad känner du?

  • alert, andlös, avslappnad, avspänd, bekväm, behärskad, begeistrad, bekymmerslös, belåten, brinnande, djärv, dristig, entusiastisk, energisk, engagerad, exalterad, fascinerad, fridfull, förbluffad, förhoppningsfull, förnöjsam, förtjust, förvånad, förväntansfull, glad, glädjestrålande, glödande, hoppfull, hänförd, häpen, intresserad, inspirerad, ivrig, jublande, kärleksfull, levande, livlig, lugn, lustfylld, lycklig, lycksalig, lättad, munter, nyfiken, nöjd, pigg, rofylld, rörd, salig, samlad, skärpt, sorglös, sprudlande, spänstig, stilla, stolt, tacksam, tillfreds, tillgiven, tillitsfull, trygg, upphetsad, uppmärksam, uppfriskad, upprymd, uppsluppen, uppåt, vaken, varmhjärtad, vederkvickt, vetgirig, välmående, äventyrslysten, överväldigad, ömsint, överlycklig, överraskad...

 

  • apatisk, arg, angelägen, avog, avskräckt, avundsjuk, avvaktande, bedrövad, beklämd, bekymrad, bestört, besviken, besvärad, bitter, butter, chockad, deprimerad, desillutionerad, desorienterad, dyster, dåsig, eländig, ensam, förlägen, förvånad, frustrerad, förbryllad, förfärad, förkrossad, förskräckt, förtvivlad, förvirrad, förvånad, hopplös, generad, harmsen, hatisk, hetsig, hjälplös, håglös, hätsk, häpen, ilsken, irriterad, kylig, kraftlös, ledsen, likgiltig, matt, melankolisk, missmodig, missnöjd, modlös, modfälld, motsträvig, nedstämd, nere, nervös, oengagerad, olycklig, olustig, ointresserad, otillfredställd, obenägen, oberörd, orolig, osäker, otålig, panikslagen, perplex, rasande, reserverad, rastlös, retlig, rådlös, rädd, sammanbiten, skamsen, skeptisk, skräckslagen, skärrad, sorgsen, spänd, sur, slutkörd, slö, sömnig, trött, tveksam, upphetsad, upprörd, uppskakad, utmattad, uttråkad, ursinnig, villlrådig, ångestfylld, ängslig, vemodig, vansinnig, vredgad, ynklig, överraskad...

Vad känner du?  ♥

Please reload

Utvalda inlägg

Börja med dig själv - ahimsa!

January 3, 2016

1/2
Please reload

Senaste inlägg